Compromís Biosphere

Som Biosphere i això implica un compromís amb el model de desenvolupament del nostre municipi, un model turístic més sostingut i responsable. Un model compromès amb els grans reptes de l’agenda 2030 i els 17 Objectius de desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

Ens hem compromès mitjançant aquesta adhesió a la millora contínua establint protocols i bones pràctiques d’atenció als turistes i visitants. A la millora ambiental i el foment de les bones pràctiques a les nostres instal·lacions, en els àmbits del consum energètic, la gestió de l’aigua o dels residus i a treballar per a l’acompliment dels objectius de desenvolupament sostenible en matèria laboral o protecció del patrimoni cultural. Volem contribuir a un creixement econòmic que fomenti uns pobles sostenibles i responsables per això, hem signat una declaració de desenvolupament responsable i un document sobre la política de turisme sostenible del nostre municipi.

Fins al 2020, 12 municipis de la Comarca del Bages estaven adherits mitjançant establiments o serveis públics o privats. L’ajuntament de Sant Salvador de Guardiola s’ha acreditat i adherit per primera vegada al Compromís Biosphere durant l’any 2020 mitjançant l’equipament públic del Punt d’Informació Turística La Sala.